Защита на лични данни

Политика по защита на данните за www.economy-time.com

(в съответствие с GDPR)

 

ВЪВЕДЕНИЕ

За „Economy & Time“поверителността на Вашата лична информация e висок приоритет. Тази политика ще Ви информира за това как ние се грижим за личнитe данни, които  ни предоставяте чрез нашия уебсайт, какви права имате и как законодателството защитава тези права.

 

Тази политика е представена в формат, който Ви позволява лесно, чрез един клик, да достигнете до всяка от частите, изброени по-долу.

 

1.    ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАС

2.    ДАННИТЕ, КОИТО СЪБИРАМЕ ЗА ВАС

3.    КАК СЪБИРАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

4.    КАК ИЗПОЛЗВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

5.    ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ  НА ТРЕТИ ЛИЦА

6.    МЕЖДУНАРОДНИ ТРАНСФЕРИ НА ДАННИ

7.    СИГУРНОСТ НА ДАННИТЕ

8.    СЪХРАНЕНИЕ НА ДАННИТЕ

9.    ВАШИТЕ ЗАКОНОВИ ПРАВА

 

 

1.    ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА НАС

ЦЕЛТА НА ТАЗИ ПОЛИТИКА

Тази политика по защита на данните цели да Ви даде информация как „Economy & Time“ събира и обработва Вашите лични данни чрез Вашата употреба на този сайт, включително данни, които ни предоставяте, когато закупувате продукт или услуга.

Този уебсайт не е предназначен за употреба от деца и ние не събираме съзнателно данни отнасящи се до деца.

 

АДМИНИСТРАТОР

 „Economy & Time“ е администратор на лични данни и е отговорна за Вашите лични данни.

ЗА ВРЪЗКА С НАС

„Economy & Time“

Email адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Пощенски адрес: България София 1408 П.К. 61

Телефон:  +359 888 440 892

Вие имате право да подадете оплакване по всяко време до Комисията за Защита на Личните Данни (КЗЛД).

 

ПРОМЕНИ В ТАЗИ ПОЛИТИКА И ВАШЕТО ЗАДЪЛЖЕНИЕ ДА НИ УВЕДОМИТЕ ЗА ПРОМЕНИ В ДАННИТЕ ВИ

[Тази политика беше последно актуализирана на [28.05.2018].]

Данните, които имаме за Вас, трябва да са точни и актуални. Молим Ви да ни уведомявате, ако настъпят промени във Вашите данни.

 

ЛИНКОВЕ КЪМ ДРУГИ УЕБСАЙТОВЕ

Този уебсайт може да съдържа линкове до уебсайтове и приложения на трети лица. Кликването върху тези линкове може да даде възможност на тези трети лица да съберат или споделят данни за Вас. Ние нямаме контрол върху тези уебсайтове и не сме отговорни за техните политки по защита на данните. Затова Ви препоръчваме да се запознаете внимателно с техните политики.

 

2.    ДАННИТЕ, КОИТО СЪБИРАМЕ ЗА ВАС

Лични данни/лична информация означава всяка информация за физическо лице, чрез което това лице може да бъде идентифицирано, но не включва анонимизирани данни.

Ние можем да събираме, използваме, съхраняваме и трансферираме различни видове лични данни, които сме обединили в следните категории:

  • Данни за Вашата самоличност: потребителско име или подобен идентификатор;
  • Контактна информация: email адрес и телефонни номера;
  • Данни за покупката: информация за плащания, както и за продуктите и услугите, които сте закупили от нас;
  • Данни за Вашия профил: потребителски профил и парола, поръчки направени от Вас;

 

Ние можем да събираме, използваме и споделяме Обобщени данни: статистически данни за различни цели. Обобщените Данни могат да произлизат от Ваши лични данни, но не се считат за лични данни тъй като те  не могат, директно или индиректно, да разкрият Вашата самоличност. Ако комбинираме или свържем Обобщени Данни с Ваши лични данни, чрез които директно или индиректно можете да бъдете идентифицирани, ние ще третираме комбинираните данни като лични данни и ще ги защитим съгласно тази политика.

Ние не събираме никакви Специални Категории Лични Данни за Вас (това включва информация за Вашата раса или етнос, религиозни или философски вярвания, сексуален живот, сексуална ориентация, политически мнения, членство в синдикални организации, информация за Вашето здравословно състояние, генетични и биометрични аднни). Също така не събираме никаква информация относно наказателни присъди и нарушения.

 

АКО НЕ ПРЕДОСТАВЯТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

В случаите, когато трябва да съберем Ваши лични данни по закон или по силата на договор, който сме сключили с Вас, и Вие откажете да предоставите тази информация, е възможно да не сме в състояние да изпълним договора, който вече сме сключили с Вас или който се опитваме да сключим (например за предоставяне на услуга). В този случай може да се наложи да преустановим доставката на услугата, за което ще Ви уведомим допълнително.

 

3.    КАК СЪБИРАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ?

Ние използваме различни методи за събиране на данни от и за Вас, включително чрез:

  • Директна комуникация: Вие може да ни предоставите Ваша лична и контактна информация, кореспондирайки с нас по телефон, email или друг начин. Това включва лични данни, които Вие предоставяте, когато:
    • Заявявате услуга;
    • Създавате потребителски профил на нашия уебсайт;
    • Абонирате се за услуга или публикации;
  • Трети лица или обществено достъпни източници: възможно е да получим Ваши данни чрез различни трети лица и обществено достъпни източници като Google

4.    КАК ИЗПОЛЗВАМЕ ВАШИТЕ ЛИЧНИ ДАННИ

Ние ще използваме Вашите лични данни, само когато това е позволено от закона. Най-често ще използваме Вашите данни в следните ситуации:

  • Когато продаваме продуктите  и услугите, които предлагаме;
  • Когато това е необходимо за защита на нашите легитимни интереси (или тези на трето лице) и Вашите интереси и основни права и свободи нямат приемущество над тези интереси;
  • При спазване на правни, или регулаторни задължения.

ЦЕЛИ, ЗА КОИТО ЩЕ ИЗПОЛЗВАМЕ ВАШИТЕ ДАННИ

В таблицата по-долу сме посочили целите, за които възнамеряваме да използваме Вашите лични данни, както и законовата база, която е приложима спрямо всяка цел. В случаите, когато сме посочили легитимните ни интереси като законова база, сме конкретизирали какви са тези интереси.

Моля имайте в предвид, че е възможно да обработваме личните Ви данни на повече от една законова база, в зависимост от конкретната цел на обработката. Моля свържете се с нас, когато имате нужда от повече информация ако сме описали повече от една законова база :

Цел/Дейност

Вид данни

Законова база за обработка

Регистрация като нов клиент

·         Самоличност

·         Контактна информация

  • Продажба на продукт, или услуга според общите условия на сайта

За обработка и доставка на поръчка:

 

·         Самоличност

·         Контактна информация

·         Информация за транзакцията

 

·         Продажба на продукт, или услуга според общите условия на сайта

·         Плащане и доставка

За управление на взаимоотношенията ни с Вас, което включва:

 

·         Да Ви уведомим за промени в общите ни условия или политиката по защита на данните

 

·         Самоличност

·         Контактна информация

·         Данни за Вашия профил

 

·         Продажба на продукт, или услуга според общите условия на сайта

·         за плащане на задължение относно плащане и доставка

·         Защита на легитимния ни интерес (поддържане на актуална отчетност )

 

За администриране и защита на нашия бизнес и този уебсайт (включителнo анализ  и хостинг на данни; поддръжка на системите ни)

·         Самоличност

·         Контактна информация

·         Данни за Вашия профил

·         Защита на легитимния ни интерес (например за доставка и администриране на ИТ услуги, мрежова сигурност, превенция на измами и при бизнес реорганизиране)

·         За спазване на законово задължение

 

ПРОМОЦИОНАЛНИ ОФЕРТИ ОТ НАС

Възможно е да използваме Вашите данни (данни за Вашата самоличност, контактна информация и Вашия профил), за да разберем какви продукти и услуги биха били от интерес за за Вас.

Вие ще получавате маркетингови комуникации от нас, ако сте изискали информация от нас или сте поръчали продукт, или услуга от този сайт. Това ще е възможно само ако не сте се отписали от получаването на маркетингови съобщения.

 

МАРКЕТИНГ ОТ ТРЕТИ ЛИЦА

Ние ще изискваме Вашето изрично съгласие, преди да споделим Ваши лични данни с други организации. 

 

ОТПИСВАНЕ

Вие можете да изискате от нас да спрем да Ви изпращаме маркетингови съобщения по всяко време [като влезете в профила си в нашия уебсайт и като се Свържете с нас по всяко време].

Отписването Ви от маркетингови съобщения не означава, че ще преустановим обработката на личните Ви данни, които сте ни предоставили в контекста на покупка на стока или услуга, или друга транзакция.

 

ИНТЕРНЕТ БИСКВИТКИ

Вие можете да промените настройките на Вашия браузър, така че:

  • да отказва всички или някои интернет бисквитки;
  • да Ви уведомява всеки път, когато уебсайтовете, които посещавате, използват бисквитки.

Възможно е определни секции от нашия уебсайт да станат недостъпни за Вас или да не функционират правилно, ако откажете достъпа на бисквитките, които ние използваме.

ПРОМЯНА НА ЦЕЛИТЕ

Ние ще използваме Вашите лични данни за целите, за които сме ги събрали, освен когато направим разумна преценка, че трябва да ги използваме и за друга цел и тази цел е съвместима с първоначалната цел.

Aко трябва да използваме личните Ви данни за цел, несъвместима с първоначалната, ще Ви уведомим своевременно и ще Ви обясним каква е законовата база, която ни позволява да ги използваме и за тази цел.

 

5.    ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ВАШИТЕ ДАННИ НА ТРЕТИ ЛИЦА

Възможно да споделим Вашите данни с категориите трети лица, описани по-долу, за целите, описани в Част 4 на тази политика:

  • Доставчици на услуги: като например ИТ и системна поддържка;
  • Професионални съветници: като например счетоводители, адвокати, банкери, одитори, застрахователи;
  • Национална Агенция за Приходите, регулатори и други институции, установени в Република България, които изискват от нас да им предоставяме определена информация;
  • Трети лица, на които можем да изберем да продадем или прехвърлим част от нашия бизнес или активи.

Ние изискваме от всички трети лица да уважават сигурността на Вашите лични данни и да ги обработват в съответствие със законодателството. Ние не позволяваме на трети лица, - доставчици на услуги - да използват Вашите данни за техните собствени цели, а само за конкретни цели и съгласно нашите изисквания.

 

     6. МЕЖДУНАРОДНИ ТРАНСФЕРИ НА ДАННИ

Винаги когато трансферираме лични данни извън ЕИП, ние първо се уверяваме, че данните Ви са обект на подобно ниво на защита:

  • Ние ще трансферираме Ваши лични данни само до страни, за които има решение на Европейската Комисия, че осигуряват адекватно ниво на защита на данните.

Моля свържете се с нас, ако бихте желали да получите повече информация за конкректния механизъм, използван от нас, когато трансферираме лични данни извън ЕИП.]

 

     7. СИГУРНОСТ НА ДАННИТЕ

Ние сме въвели подходящи мерки за сигурност, за да предотвратим случайната загуба, употреба, неоторизиран достъп, промяна или предоставяне на Вашите данни.

Ние сме въвели процедури за справяне с нарушения на сигурността на данните и ще Ви уведомим, както и компетентния регулатор, за всяко нарушение, спрямо което имаме законово задължение да направим това уведомление.

       8. СЪХРАНЕНИЕ НА ДАННИТЕ

За колко дълго ще съхраняваме Вашите данни?

Ние ще съхраняваме Вашите данни само за време, което ни е необходимо, за да изпълним целите, за които сме ги събрали, включително, за да спазим нашите законови задължения.

За да опредeлим подходящия период на съхранение, ние вземаме в предвид количеството, естеството и чувствителността на данните, потенциалния риск от вреди в случай на неоторозирана употреба или предоставяне, целите на обработката и това дали можем да постигнем тези цели чрез други средства, както и приложимите законови изисквания за съхранение на данните.

По закон сме длъжни да съхраняваме някои основни данни за клиентите си (като например имена, информация за контакт, финансова информация и информация за извършени транзакции) за период от десет години.

 

      9. ВАШИТЕ ЗАКОНОВИ ПРАВА

Законодателството по защита на данните Ви дава определени права, включително:

  • Право на достъп до Личните Ви данни
  • Право да поискате корекция на личните Ви данни
  • Право да поискате изтриване на личните Ви данни
  • Право да възразите срещу обработката на данните Ви
  • Право да поискате ограничаване на обработката на данните Ви
  • Право да пренесете данните си до трето лице
  • Право да оттеглите своето съгласие за обработка на данните Ви

Ако желаете да упражните някое от правата, изброени по-горе, моля Свържете се с нас

Ние няма да изискваме заплащане на такса, за да Ви предоставим достъп до данните Ви. Възможно е обаче да начислим такава такса, в разумен размер, или да откажем да изпълним искането Ви, ако Вашето искане е неоснователно, повтарящо се или прекомерно.

При получаване на искане за упражняване на някое от правата Ви е възможно да ни е необходима допълнителна информация от Вас, с която да потвърдим Вашата самоличност, за да се уверим, че имате право на достъп до данните (или да упражните някое от другите права). Това е мярка за сигурност, който цели да гарантира, че лични данни не се предоставят на лица, които нямат право да я получат.

Ние се стремим да отговорим на всички легитимни искания в срок от един месец. Възможно е да ни отнеме повече от един месец да отговорим на искането Ви, ако то е особено сложно или ако сме получили многобройни искания от Вас. В този случай, ще Ви уведомим своевременно и  ще Ви информираме регулярно за всяко развитие.

 

Карта на сайта